Abstrakt tænkning i skolen

Her er et forslag til hvordan fx en dansklærer kan bruge billederne i undervisningen. Her træner man børnenes evner til at se på billeder og tænke abstrakt. Øvelsen vil være bedst egnet til mellemtrinnet, udskolingen eller gymnasiet

  1. Læg alle billederne frem.
  2. Lad eleverne vælge et billede som de synes er interessant, sjovt, flot eller mærkeligt.
  3. Bed dem om at skrive, hvorfor de har valgt deres billede (det kan være i stikord i to minutter eller som en mindre hjemmeopgave).
  4. Lad eleverne i mindre grupper fortælle om, hvorfor de har valgt deres billede (dette punkt kan udelades)
  5. Bed eleverne finde på en helt ny historie, som tager udgangspunkt i billedet. Evt. som hjemmeopgave. Som alternativ kan du bede eleverne bytte billeder inden de skriver en ny historie.
  6. Ved fælles opsamling kan I tale om, hvordan relationen mellem historien og billedet er. Foregår historien på det sted billedet er taget? Handler det om noget der er foregået der? Er det et lille element fra billedet, som kommer til at fylde hele fortællingen? Er det en abstrakt relation – et ensartet mønster bliver til hverdagens rutiner?

Råd og vejledning
Har du lyst og mod på at bruge billederne, men mangler erfaring, kan du kontakte os. Se mailadresser under menuen om pick a picture. Se også afsnit med øvelser specielt til grundskolen her.